Pincha aquí para trasladarte a la página principal de este sitio

 
     

Pincha aquí para volver a la portada de padrinos

 

 

Sponsorproject voor
kinderen met OI

 
 
     
     
 

Het Geld

Elke sponsor stuurt regelmatig een hoeveelheid geld, afhankelijk is van wat hij kan en wil missen. Om een voorbeeld te geven, een kind in Peru kan gemiddeld voor 240 euro een jaar lang behandeld worden met pamidronaat. (20 euro per maand). De verbetering die gezien wordt bij deze kinderen na slechts enkele maanden behandeling is indrukwekkend:

● De pijn wordt minder

● De mobiliteit verbetert

● Het aantal fracturen neemt af door de toename van de botdichtheid

Daarnaast krijgen de kinderen een betere eetlust en zijn ze over het algemeen vrolijker en actiever.

Maar met elk bedrag zijn we blij. Als een sponsor bijvoorbeeld 10 of 5 euro per maand kan bijdragen dan zoeken wij een tweede sponsor erbij die kan delen in de kosten voor het betreffende kind.

Het verzenden van geld geeft soms problemen. Dit hangt samen met het feit dat banken die een transactie afhandelen provisies of bepaalde percentages kosten in rekening brengen. Natuurlijk willen we deze extra kosten zoveel mogelijk beperken. Tot op heden is dat gelukt door persoonlijk bedragen over te maken of persoonlijk geld te geven. Mensen die we vertrouwen geven het geld dan direct aan de voorzitter van de betreffende OI vereniging als ze op reis gaan naar dat betreffende land. Steeds zoeken we naar de beste oplossing, afhankelijk van het land waar de sponsor woont en het land waar het kind woont. Vooraf maken we duidelijk aan de sponsor hoe de transactie afgehandeld zal worden. Als het geld aangekomen is op de plaats van bestemming ontvangt de sponsor een bevestiging van de contactpersoon van de betreffende OI vereniging. 


Aurora, Jefferson y Alejandro

Als er een behandeling gegeven wordt stellen we de sponsor daarvan op de hoogte. Tevens verlangen we van de familie van het kind een bevestiging dat het geld gebruikt is voor het beoogde doel.

We weten dat het niet persé noodzakelijk is om brieven en foto’s uit te wisselen. Maar we denken wel dat die kunnen helpen om de band tussen de sponsor en het kind te verstevigen. De sponsor is dan in staat het kind dat hij helpt te “zien” en het gesponsorde kind is zich er van bewust dat het geld voor zijn behandeling afkomstig is van iemand van vlees en bloed.

 

 

Pincha aquí para subir

E-mail: padrinos@osteogenesis.info